да на гмо

25 03 2010


Действия

Information

10 коментара

1 04 2010
Shunko

:)
Имам един въпрос за ГМО. Различните породи кучета генно модифицирани ли са? Едни са отглеждани, за да бъдат издържливи, други да са „малки и красиви“, трети, за да издържат на студ, някои пък не се отглеждат повече, защото са прекалено агресивни и т.н. Принципът на създаването им същият ли е като на ГМ-растенията – комбиниране на различни качества, за да се получи желаният продукт?

1 04 2010
mlnstanev

Методите са различни. Целта е същата – нов вид който да носи по-голяма полза на човека. Последствията са същите – новите създания се мешат със ‘създадените от бог’.
И да, комбинират се различни качества, за да се получи желаният продукт.

8 04 2010
Gradskata Samodiva

Мешат се шицу с булдог и става Булшит…

7 05 2010
8 05 2010
begem0t

natural news :))) най-големия woo source

11 05 2010
F The System

Пчелите освирепяха
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6364204#cmts

„Това е резултат от генно модифицираната рапица – забележете, че навсякъде има жълти полета от нея. За съжаление всеки пчелар наблюдава този факт!“

http://dnevnik.bg/ekobiznes/2010/05/03/896195_edna_treta_ot_pchelite_v_sasht_izcheznaha/

11 05 2010
момо

Първоначално си помислих че си цитирал нещо от статията, но сега виждам че това може би е извод който си си направил след като си прочел статията.

26 09 2010
Lotien

Днес случайно попаднах по една наша телевизия на едно от предаванията „Глупостите на Пен и Телър“ за ГМО. И се замислих – 90% от анти-гмо… нещата (щото не са човеци – не могат да мислят) живеят в къщи/апартаменти с топла и студена вода, ток, телефон (стационарен И мобилен), хладилник, печка с поне три котлона и фурна, баня (евентуално с вана)… и прочее красоти улесняващи живота. Един гладуващ човек от третия свят няма и половината от това… Всъщност най-вероятно няма нищо от това. И как да повярвам на тези мазни парвенюта, че ГМО е ЛОШО, а био-то е добро?

8 12 2010
Alvin

Проблема с ГМО не е, че има промяна на качествата на даден вид, а начина по който се осъществява промяната. Когато се развъждат животни с цел засилването на определено качество, то промяната остава в рамките на вида. А при ГМО нещата стоят по друг начин – вземате гени от един вид и ги прехвърляте в друг. Не случайно в природата оплождането на животни и растения от различни видове е невъзможно. Обаче негово идиотско величество човека, решил да се прави на господ, без въобще да разбира последиците от глупостите които твори. Така че – НЕ на ГМО!

8 12 2010
begem0t

А ти да си виждал зебра да бозае от жираф в природата? Не на кравето мляко!!!

(Между другото, в природата кръстосването на видовете не е възможно по съвсем други причини – преговори си уроците за мейоза и митоза от 9ти клас по биология.)

Вашият коментар