книга за оплаквания

39 коментара

7 01 2010
Lady

Здравей, случайно попаднах на блога ти покрай последната ГМО статия и мисля, че вече ми е любим, поздравления!

7 01 2010
begem0t

мерси :)

7 01 2010
Hateu

страхотен блог :) поздравления!
много ми допада стилът ти ;)

7 01 2010
Радо

RSS + news feed, и се извинявам за закъснението. Поздравления за страхотните статии.

11 01 2010
Hateu

здрасти пак съм аз :) попаднах на една статия против ГМО –> http://first.gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=742 ако имаш време прочети я и ако можеш коментирай :)

11 01 2010
begem0t

Добре, ама хайде не под този пост точно да я коментираме :)

11 01 2010
templar

Чудесен блог. Завършил съм БФ през 2001 (МБ) и това, което видях в твоя блог и в сайта на Biovision ми напълни душата. По мое време БФ беше доста по-скучно и провинциално място.
Искрени възхищения на теб и колегите!

А топлото ти отношение към астрологията, хомеопатиците, тревоядите и най-вече анти-ГМО „активистите“ и псевдонаучната бълвоч е празник за всичките ми сетива.
Бъди здрава и все така умна!

11 01 2010
begem0t

Ами опитахме се да го посъживим БФто с клуба и всичко, в момента не знам как е, форума поне позамря. Ще ми се да е добре, колега, да става все по-добре, че да не ни е срам утре да кажем къде сме завършили :)

15 07 2011
Rudi Sikorski

eee, класическо изказване за Лисенковец, макар дори в БФ лисенковщината не се практикува отдавна

19 01 2010
Lotien

Прекрасен блог :о) Мед ми капе на сърцето като чета статиите ти, Бегемот :о)

19 01 2010
begem0t

нещо иронизираш ли ме :)

19 01 2010
Lotien

Не :о) Просто се радвам, че има хора, които мислят. Толкова много са станали първосигналните, че се плаша…

19 01 2010
Захо

по въпроса с ГМО основния проблем е че живеем в България (замисли се над това). Тук правила няма :( нито се надписва на всички храни какви са, нито пък режима в земеделието е такъв, че да има ограничения на режима при производството им. Разликата между наука и печелбарство е огромна!

19 01 2010
begem0t

аз не живея в България, просто ви съчувствам :)

7 02 2010
:)

Браво, най-сетне една разумна статия. Е, няма да я оценят много хора, понеже те искат да вярват, а не да знаят. За съжаление от средновековието со сега много неща не са променени.

8 02 2010
Генно модифицирани организми (ГМО)

[…] аз съм комплексар […]

16 07 2010
Owners Insurance

по въпроса с ГМО основния проблем е че живеем в България (замисли се над това). Тук правила няма :( нито се надписва на всички храни какви са, нито пък режима в земеделието е такъв, че да има ограничения на режима при производството им. Разликата между наука и печелбарство е огромна!
+1

22 11 2010
Емил

Не знаех, че имаш блог… Интересен е. Ще си те „турна“ в четеца ми! :)

27 11 2010
svetlana pacheva

Begemot, блогът ти за мен е много интересен, въпреки че работя в друга специалност (теоретична физика). Препоръчвала съм го на много свои колеги, а също и на дъщеря си, която догодина завършва специалност „биология“ в НПМГ.
Много те моля, разгледай този site http://www.science.nauka2010.com/ . Ще се радвам да ми пишеш на моя e-mail адрес.
Воланда

10 12 2010
Ина

Попаднах случайно на блога ти и за 2 седмици изчетох всички статии и повечето коментари, направо се пристрастих :)
Беше ми много интересно и едновременно с това сарказмът ти адски ме забавлява. Винаги съм гледала съмнително на всички сензации, обществени психози и модни тенденции, сега вече имам и рационални доводи за това.
Поздрави! Ще следя ;)

16 12 2010
ЕГАТИ

Пич си :)
натурален и някак си приятно умна:)

15 06 2011
Виерко

И трябва да има повече биолози наоколо (интернет). Адреси за контакт, евентуално?

17 06 2011
Слава Георгиева

Анонимността
ме кара да се питам дали авторът не е част от Фармацевтичната мафия,която за пореден път се опитва да промива мозъците ни?В противен случай защо не застанете с името си зад тези твърдения ?

18 06 2011
begem0t

Искате ли да се обзаложим?

28 07 2011
Георги Кателиев

Поздравления, следя с интерес!

9 08 2011
Вероника

Здрасти! Попаднах на твоя блог покрай голямата ГМО истерия в България и оттогава го следя с интерес.. Страхотен е и определено съм научила повече от него отколкото от преподавателите ми по биология.. :) Любопитно ми е от къде научаваш най-новите неща в биологията, генетиката и тн.. чета статиите в nature и другите, чиито препратки публикуваш, но се чудех има ли някое безплатно списание или страница, която можеш да ми предложиш.. :) Поздрави!

25 08 2011
Стоян

Радвам се, че има хора като теб. Благодаря за знанията, които трупам от твоя блог.

6 09 2011
Ba4o Kiko

Много полезен и ценен блог.
Съвсем случайно попаднах, но мисля, че ще ми стане любимо място.

25 10 2011
therealgenadi

Трябва ми достоверно научно изследване за влиянието на музиката върху растенията. Можеш ли да помогнеш?

27 10 2011
begem0t

Няма такова доколкото ми е известно :)

11 09 2012
egobenzero

Страхотен блог за всички!Даже и за тези ,които искат да вярват, а не да знаят.Поздравления!

9 02 2013
xunap

Здрасти! Често слушам твърдения, че хлебната мая е вредна. Доказателства не се привеждат. Попаднах на тази жалка статия, в която се омесени какви ли не твърдения за маята. http://www.recipemagician.com/polezno/vsichko-za-hlebnata-maia/ Ще се радвам да ти чуя мнението по въпроса.

11 02 2013
begem0t

В тази статия бъркат бактерии с дрожди, не знам от къде да започна… a милите дрожди не само правят хляб, ами и бира, и се използват от дълбока девност http://en.wikipedia.org/wiki/Yeast#History

23 02 2013
Гошко

Видите ли argumentum ad Hitlerum -> булшит.

18 04 2013
el_loko

Единствено имам оплакване, че нямам оплакване…

9 11 2013
Smith

Здравей, не искам да се оплаквам, но къде изчезна статията за астрологията?

27 09 2014
Андреева

По начина, който пишете в този блог предполагам, че сте мъж, тъй като някои статии са доста агресивни. Обаче хващам и женски род на някои места. Проявявам това нездраво любопитство защото препращам, публикувам, препоръчвам статийте ви на купищата идиоти около себе си. Например приятелка, близка…много близка, на чието невръстно дете съм кръстница. Тя диагностицира горкото дете с био скенер и го лекува с хомеопатия. Е, още е жив, ама точи едни сополи до нозете, но майка му твърди, че е много по добре.
Разбирам, че сте биолог. Искам просто като препоръчваам да четат разумни неща, да им казвам, че са написани от човек на науката, а не идиот печелбар, с бог знае какво образование или никакво… Според мен е хубаво да има някаква информация и тук за вас, но си е ваша работа.
Преди няколко месеца купих 10тина бройки от ПСЕВДОНАУКАТА и ги разподарих по познати. Натъкнах се на много странно нещо. Тези, които ревностно подкрепят хомеопатия, квантова медицина, плюскащи ГХИ за закуска, щот ги свързва със Вселената и т.н., категорично отказват да я прочетат. Отказват и да гледат филма на ВВС за хомеопатията… Пиша за ваксините, пиша как Боарон потушават съдебните дела срещу себе си с огромни суми… Ама, аз ровя и по чужди сайтове…
Не се отказвайте, пишете, точно мислех, че съм единствената, която не вярва в РЕПТИЛОИДИТЕ и че Луната е космически кораб, както пише създателят на бестселъри Дейвид Айк, и попаднах на вашия блог. Трябвате ми за да се обосновавам, защото от мързел не учих медицина, сега малко ме е яд, но…
Успех!

13 12 2014
Тошко Тодоров

Скъпо Хипопотам4е, Пиша ти с „4“ а не с „ч“, защото виждам нивото на твоято публика. Много от тях не знаят азбуката на родния си език. За тяхно сведение бегемот е хипопотам, само че на руски. А хипопотам /справка в гугъл/ е едно дебело животно с голяма беззъба уста, затънало до ушите в калта. Не искам да правя аналогии, но само ти знаеш причината да се криеш зад това животно и да не пишеш нито името, нито пола си, нито мястото, където се намираш!
Скъпо Хипопотамче, нали няма да се обидиш, ако ти пиша в среден род? Нека се представя – аз съм Тошко Тодоров. Онзи който преди 15 години създаде центъра за квантова медицина, която ти така яростно плюеш. Когато се появи блога ти, много се зарадвах, защото се надявах на градивна критика, която да спомогне за професионализма ни. Дълго чаках обосновано да бъдат разобличени всички лъжи в сайта ни, но уви! За жалост се натъкнахме на ниско професионално ниво,медицинска некомпетентност, плюнки и сополи. За сведение на твоите фенове, които се захласват по блога ти, квантовата медицина не е въведена от д-р Чопра а води началото си от един медицински трактат – „Дао дъ дзин“, писан 5000 години преди новата ера. Няма я на клипче в ю туб! Това е сериозна книга, която не ти препоръчвам да четеш, защото ще те заболи мозъчето! Колкото до йонната детоксикация – тя не е елемент от квантовата медицина а прост физичен метод стар като света, а кожата е най-пропускливия човешки орган. Ние отдавна не правим тази процедура а съветваме нашите пациенти как да си купят детоксикатори за 100 долара, защото ние си купихме първия детоксикатор за 4700 лв! Тази процедура при нас струваше 10 а не 30лв., което е видно от ценовата ни листа, но да не влизаме в глупави подробности, за да не си помислят твоите фенове че ги лъжеш!
Всъщност, скъпо ми Хипопотамче, пиша ти това писмо, за да ти благодаря сърдечно за това че те има. Радвам се, че твоя блог излиза точно под нашия сайт! Ти дори не знаеш каква неоценима помощ ни оказваш! Не можеш да си представиш колко сили и време хабим да обясняваме на някои хора с промити мозъци какво точно правим в нашия център. След като им обясним устройството на вятърната мелница, те ни питат откъде всъщност минава водата! – това е аналогия, да не се тълкува буквално!!! Благодарение на твоя блог, неграмотниците с промити мозъци в нашия център намаляха наполовина, за което ти благодарим сърдечно. Желаем ти крепко здраве и много нови творчески успехи!!!

7 03 2016
hihi

„Дао дъ дзин“ е многопластова, сложна, задълбочена и философска книга, но категорично не е медицински трактат. А вие явно не правите разлика между „Дао дъ дзин“ и „Нейдзин“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: