гола вода – I част – жива и мъртва вода

9 09 2009

Рибите пикаят в морето.

Магнити, катализатори, джинджипляктори, специални вълшебни филтри и бъркалки оксигенират, структурират, йонизират, витализират водата. Жива вода премахва токсините и свободните радикали, поправя ДНК, лекува рак, СПИН, кашлица и предменструален синдром. Зета-потенциали, торсионни полета и кванти повишават енергийните нива, балансират pH, спират стареенто, въвеждат ви в хармония с вселената и отварят чакрите толкова широко, че мозъчните клетки изтичат. Всички тези чудеса са агресивно рекламирани в Интернет, по различни брошури и семинари. За съжаление, по-голямата част от хората са изключително поддатливи на такъв вид информация поради ограничените си познания в научните области и липсата на способност да разграничат научните факти от псевдонаучния бълвоч и мошениците добре се възползват от това.

<малко досадна наука> Водната молекула несъмнено има уникални свойства, които значително се отличават от тези на близките ѝ по маса и строеж малки молекули, като например съединенията на водород и други елементи от групата на кислорода в периодичната система. Макар че химиците често наричат тези свойства „аномални”, това не значи, че в тях има някакво вълшебство. Те си имат своето обяснение. Чистата вода е с неутрално pH. pH стойността показва киселинността на даден разтвор. pH означава точно „отрицателен десетичен логаритъм от концентрацията на водородните катиони”. В чистата, неутрална вода, концентрацията на водородните катиони е равна на тази на хидроксилните аниони и е 10^-7 степен. Като вземем –lg(10^-7), се получава точно 7. Toва е неутралното pH (a не 5,5, както казват в една реклама). Водата обаче знаем, че е доста универсален разтворител, затова чиста вода в природата трудно ще срещнем. Във водата все има разтворено нещо, което променя нейното pH. </малко досадна наука>

И така, обикновената питейна вода никога не е химически чиста, а рН-то ѝ обикновено варира между 5 и 8. Само ако погледнете етикетчето на минералната вода, може да се види колко различни йони са разтворени в нея, и какво ѝ е рН-то. Водата може да е кисела, може да е алкална, но няма никакви, ама никакви, научни доказателства, че пиенето на по-алкална, по-кисела, или дори химически чиста вода има някакво значение за здравето на човека. Въпреки това, в търговската мрежа се предлагат широк спектър „активатори” на водата, които я йонизират. Твърди се, че алкалната вода, още наричата „жива вода”, е по-добра за пиене, пък киселата „мъртва” вода е лоша и агресивна. Всичко това научих от брошурката, която взех от офиса на фирма, предлагаща въпросните активатори, покрай който минах съвсем случайно и полюбопитствах.

Снимка0163

Хората си имат сайт: http://jivavoda.com/, в който доста е обяснено.

„Какво е активирана вода. Активираната вода, получавана чрез електролиза, е вода, която придобива съвършено нови свойства и се превръща в ефективно действуващо, екологически чисто средство за профилактика при редица болести. Областите на приложение на активираната вода непрекъснато се увеличават, а хората я наричат „жива“ и „мъртва“ вода.”

Нали ви казах.

Как е открита активираната вода ? Активираната вода е изобретена от колектив учени, работещи в Ташкенския НИИ, под ръководството на доктора на науките, професор С. Алехин.

Това е столицта на Узбекистан, авторитетна работа. A този професор в ScienceDirect не мога да го намеря. Каква изненада. Но от всичко, ей това е любимата ми част:

Аритметично доказване повишаването на pH на кръвта след пиене на жива вода (!). Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 (!!!) и в един милилитър кръв трябва да има 6000 хидроксилни аннийони (!!!!), то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни аннийони. При изпиване на 200мл. жива вода /алкално активирана/ с pH 10 000 (!!!!!!), то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни аннийони. Сега събираме количеството кръв и количеството изпита вода и получаваме 5200 мл. Събираме количеството хидроксилни аннийони от кръвта с количеството хидроксилни аннийони от изпитата вода и получаваме 32 000 000. Делим общото количество хидроксилни аннийони на общото количество кръв (32 000 000/5200=6,153). От получения резултат се вижда , че pH-то на кръвта се е увеличило с 0,153, а според научните данни (Малахов) само 0.003 изменение на pH-то е достатъчно за убиване на туморните и ракови клетки. Като разделим 0.153 на 0.003, получаваме 50, което показва, че повишеното pH на кръвта е 50 пъти по-силно – това е обяснението за изчезването на туморите и оздравителното действие на ЖИВАТА ВОДА.

Да плачеш ли, да се смееш ли. Това безумие си е обида за интелекта и на най-посредствения читател, учил до 4то отделение. То даже не е грешно, то е абсурдно. На всичкото отгоре, пише се аниони, какво е това аннийони? pH на кръвта не може да бъде 6000. pH може да бъде от 0 до 14. pH на кръвта е между 7.35 и 7.45 , и има няколко буферни системи, които да го поддържат такова. Дори числата да бяха верни (а те не са) консумацията на киселини или основи в никакъв случай не може да промени киселинноста на кръвта. И добре, че не може. Промяната на pH на кръвта извън физиологичните граници се казва ацидоза при понижаване  и алкалоза при повишаването ѝ, и от това се умира – не само тумора, всичко.

Брошурката мислех да я поправя с червена химикалка и да я сканирам и кача, но е в тоя дух и е толкова зле, че просто не си заслужава усилията.

Единствената истински активна вода, за която се сещам, е тежката вода. Препоръчвам огнената, в умерени количества :)


Действия

Информация

33 коментара

10 09 2009
Георги

Ауууу………

И без това ми е много чудно как въобще хората си купуват обикновена вода от магазините (50 ст за половин литър е безууумно скъпо!, но щом има кой да купува…), та какво остава за тия глупости…

Нарочно да седна да пиша идиотщини, сигурен съм, няма да ми дойдат наум такива.

ПОТРЕС!!!

11 09 2009
mushichka

не мога да споря – изчисленията, патоса.. определено авторът на брошурата е талант с главно Т. трябва да се връчват награди за подобни break(truth)s :))

18 09 2009
woterman

Аз пия такава вода, но чрез друга фирма . Щастлива съм ,че съм повярвала на подобни реклами . Вече сутрин се събуждам свежа – без умора . Гастритът ми изчезна и песъчинките от бъбреците ми ме напуснаха . Удостоверих го с прегледи и снимки преди и след 2 месеца . Но въпросът не е само да се пие непременно 2 – 3 литра , но и кога – това е най-същественото . Така, че каквито и подобни антитези да чета , ще продължавам ДА ПИЯ ОТ ТАЗИ ВОДА , защото най-малкото е пречистена вода .

18 09 2009
Георги

Може би всяка глътка коя да е вода, изпита с много вяра, че ще подейства по някакъв определн начин ще има очаквания ефект.

Както казва един колега, ако човек истински иска да се излекува от нещо, то никой доктор не може да му попречи :)

20 09 2009
woterman

Да, вярно е и това което казва Георги, но истината е малко и по–друга. Има един филм ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА . Изгледайте го, заслужава си ! Освен това вода каквато и да е тя, не се пие когато на човек му се пие. Аз също малко скептично погледнах на това, но се убедих когато започнах да изпълнявам указанията. Никога не позволявайте жаждата да Ви победи, защото това означава,че организма Ви е дехидратиран вече. Изпивам винаги по 1-2 чаши вода 20 мин. преди хранене и по една чаша по време на хранене /тъй като не пия вино или бира /. След това най- рано 1 час след хранене. Повярвайте, свиква се лесно. Вече не ми липсва толкова и кафето, към което може да се каже бях пристратена. Храната не съм сменила, но гастрита ми изчезна. Като се има впредвид, че пия само активирана вода /жива и сребърна/явно е, че може би организма ми се хидратира и освободи от много токсини, които предизвикват камъни в жлъчка и бъбреци, от които последните не могат да се освободят сами без каквато и да е помощ. Аз съм на 60 години. Щом на тази възраст водата помага, какво ще е за млад организъм. Желая Ви много здраве и понякога вярвайте в чудеса, отхвърлени от скептиците.

23 09 2009
begem0t

да, тъкмо за великата „тайна“ на водата е следващата част. търпение :) woterman, и чешмяна вода да бяхте пили, с тази вяра, че ще ви помогне, сигурно щеше. няма какво да си давате парите за активатори. за съжаление, плацебо ефекта не работи срещу всички заболявания.

25 09 2009
woterman

Уважама/и/ begemOt, случайно попаднах на този филм, който ме провокира да си потърся активатори за вода.Както вече Ви казах, съм човек на възраст и реших да направя експеримент със себе си. Не се занимавам с научна дейност за да правя ТРУДОВЕ . Може би бях повлияна от това, че много хора не пият чешмяна вода, а се зареждат с минерална такава. Аз реших, че ще ми бъде по-лесно, ако вместо купувам от магазина минерална вода /която неособено ми харесва на вкус/ще я отработвам сама. Наистина се получава 3 вида вода : сребърна – много чиста и сладка , близка до планинската ;живата – която е много близка по състав и вкус на минералната и мъртвата, която е със спецефичен вкус и мирис на глина /използуваща се за дезинфектант/ .След като хисарската вода е доказала действието си срещу бъбречни заболявания, защо и тази активирана вода да не ми е помогнала в частност ?Не разбирам материята в статията, не споря и за Ph-то . Човешки споделих, че за два месеца без антибиотици излекувах МИКРОЛИТИАЗА 1ва степен на двата бъбрека и 20 годишен гастрит. Не споря и за състава на водата, но твърдо вярвам че пия пречистена вода и начина по която я приемам ( водата не е само разтворител ) ми е помогнал. Ще продължавам да чета този сайт, защото ми е интересен дори без да пиша моето мнение.

25 09 2009
alteia

Нали човек някак трябва да повярва, да бъде стимулиран към плацебо ефекта, щом това се постига чрез някакъв уред, тогава нека средството е уред. Има ли значение как ще се излекуваме, ако наистина се изцеряваме?

25 09 2009
mushichka

съгласна съм с алтея. ако си „активираш“ сам/а водата с положителни мисли и пр., тоест положиш усилие за себеизцерението и благосъстоянието си, може и да има ефект. обаче никой на света не може да ме убеди, че в някакъв склад в Люлин група самоотверженици се взира съсредоточено в половинлитрово бутилче и прави чудеса за благото на човечеството.

пия за корпоративния мистицизъм! (бира)
а на наздраве!

25 09 2009
begem0t

alteia, какво да повярва, че pH на кръвта му е 6000? и че ако си повиши pHто на 10000 ще се излекува? според вас няма нищо нередно в това да се говорят глупости на хората, ако тези глупости могат да ги накарат, да се чувстват по-добре?

5 10 2009
Евгений Антонов

Случайно разбрах за тази вода и бързо се реших да купя каната,макар и не от тази фирма по която виждам някои хора реагират малко остро,но явно това сме ние българите!За две седмици мога да кажа че след всяко хранене и миене на зъбите,ми падна зъбният камък,който никак не е евтин за почистване при един зъболекар,зъбите са ми като полирани след всяко миене,изчезна неприятният дъх в устата ми,сега брат ми също има напредък.Високото кръвно на майка също го няма,нормализира ми се храносмилането,нямам болки и подувания в стомаха.Това и други неща само за две седмици,да не говорим че се чувствам перефектно и добре,като нов човек.За съжаление много сме лъгани и за това не вярваме вече,но ако спрем да мислим и вярваме в доброто не ни чака и нищо хубаво.Реалността е функция на съзнанието и който не го е разбрал,по зле за него!
Смело и категорично мога да заявя като човек който също трудно се доверява на подобни неща и предлагания,че екипа от хората които разработват и предлагат тези продукти на пазара не са мошенници,а всичко се прави с една единствена цел,да се помогне и не да се дават грешни пари за неща от които така или иначе с годините е ясно че няма да ни излекуват,а и ако лекарствата в аптеките които предлагат ни лекуват напълно,щеше ли да има аптеки и толкова много нови лекарства които постоянно се появяват на пазара и кое от по добро по добро?
Не се ли замисляте тези които не вярвате в другите алтернативи ставате малко смешни и наивни да си давате парите за този където духа,а именно за лекарства които всъщност един господ знае и те какво имат и представляват?

5 10 2009
Георги Иванов

Човек след като се доверява на доктора,а не винаги се оказва че той бил прав и понякога не дай си боже да има фатални последствия,а осъден доктор познавате ли,какво би му попречило да пробва и опита човек да си купи тази кана?Всъщност като се замислим по магазините колко вредни неща си купуваме и ядем,че понякога не знаем и какво ядем по точно,трябва ли да гледаме с подобно недоверие на една кана която дава вода по добра със сигурност от тази на чешмата?Който играе печели,който не играе не печели!:)А световно известната Кока-Кола като е вредна,защо се рекламира и пие така,след като има вътре киселина и тя се ползва в препарат за миене на плочки?Сложете една мръсна монета да постои в една чаша известно време и вижте резултат!

5 10 2009
begem0t

да, да, да, а ако полеете ампутиран крайник със светена вода ще ви порастне нов на негово място.

6 10 2009
Георги Иванов

begemOt-ти сега намери какво да кажеш,все пак който не вярва никой не го кара и на сила.Практиката го е доказала,а не показала!!!

6 10 2009
Кирил

Проблема е, когато хора които вярват в това нещо, без да знаят как работи точно, започнат да лекуват децата си с него. И после четеш по вестниците за детенце умряло от екзема!!

6 10 2009
Георги

Всъщност много по-генералният проблем е, че мнозинството от хората смятат интернет и в частност Гугъл за най-добрия доктор. А от тази самонадеяност освен бели друго е малко вероятно да се очаква.

Този феномен не е труден за обяснение – написаното някъде в интернет пространството създава илюзия за обективност, а усилията за намиране на информацията с търсачките създава усещане за просвещение.

Единствения по-лек вариант на здравно образование за малки и големи през мониторите е във форуми, в които активно пишат лекари. А такива са малко…

6 10 2009
Георги Иванов

от вода да умре човек не съм чувал досега,малко преувеличавате нещата,но всеки си има гледна точка
Аз лично наскоро разбрах че заради различни мнения и виждания на доктор за камък в бъбреците без да има за какво можело да оперират човек,без да се налага,а и пак от друг доктор специалист на приятелката ми майка едва не се помина горката,така че от една вода поне няма да има умрял човек,а и ние всички така се тъпчим с боклуци и химии като идем по магазините….замислете се какво причинява болестите и какво правят лекарствата?
Кой ти дава и гаранция че това лекарство има точно тези съставки които пишат и знаеш ли че са точно за тази болест?
Ацетилина който се рекламира е какво?Питай в една аптека и ще разбереш,просто ново име и опаковка!
Всичко е измислено,нали трябва тези фармацевтични компании да печелят милиарди от такива като нас?
Някой президент да е починал от рак?
Пусни в гугъла за д-р Райф да прочетеш нещо!

6 10 2009
Георги Иванов

Аз се убедих в действието на живата и мъртвата вода и виждам ефекта,а ако няма информация човек,а нета е една много полезна среда където човек може лесно и бързо да се информира,няма кой друг ако не такив акато мен които знаят и са пробвали да му кажат.
Нали се сещате че никой доктор няма да ти го препоръча това?
Ето веднага давам пример!
С мъртвата вода зъбният камък ми падна и зъбите ми са чисти,няма този неприятен дъх,а и стомаха който е причина за това ми помогна също пиейки я.Кой зъболекар ще загуби пациент който би му оставил около 40 и повече лв за почистване на зъбният камък,нали се сещаш че така няма да имат много работа?Минералната вода да не мислите че е много полезна да се пие постоянно?

6 10 2009
Георги Иванов

Знаеш ли тези води оцветени и скъпи какво има в тях където си жабуриш устата?Колко пари се дават на месец за нещата които се вижда че не помагат или всичко е станало вече в бизнес и доктори и зъболекари?Всичко е пари,а не помощ?

6 10 2009
Георги Иванов

В крайна сметка аз съм много доволен и ще се радвам ако могада помогна на някой,а и има приятели които ще си купят кана за такава вода и те като видят ефекта така се започва лека полека.От поемането на храните в организма ни попадат най различни неща,но с тази вода профилактично като се прави една дезинфекция може да се предпази от много заболявания.

6 10 2009
Георги Иванов

Георги ти след като четеш и влизаш тук,значи явно се интересуваш от тези неща?Все пак нета е за практичните хора,а и информацията струва понякога пари,а тук времето спестява защото и то е пари понякога!

6 10 2009
begem0t

никакво преувеличение не е да умре от вода човек. има много такива случаи – консумира се прекалено много, бъбреците си имат капацитет, който се надхвърля, нарушава се водно-солевия баланс и мозъка отива и довиждане. не опитвай това у дома.

7 10 2009
Георги Иванов

Мозъка е 85%вода,както и тялото над 50% също е съставено от вода.Хубаво приема на вода и този на оделяне да е балансирано,а това че някой пие вода в повече честно казно не знам как може да причини смърт,след като с пиенето на кафета,газирани напитки и какво ли не още,дори и тези лекарства тялото подсилва жаждата си и нуждата от набавяне на вода.Човешкото тяло е една голяма система която едва ли някога ще разберем и изучим.Всъщност всеки има право да си прави това което сметне за добре и животът е такъв какъвто сам си го направиш!!!!След като едно нещо ме кара да се чувствам добре и други хора също казват че има ефект,за какво да не го правя?

7 10 2009
begem0t

аз ти казвам, че ако изпиеш 10 литра вода за два часа ще умреш. ако не ми вярваш опитай на собствена отговорност, само не експериментирай върху други хора.

7 10 2009
Георги Иванов

Изобщо това трябва ли да го коментирам?Аз пия толкова колкото ми е необходимо и нужно.

11 10 2009
begem0t

нали не ми вярваш, че може да се умре от вода

22 10 2009
woterman

Не разбирам защо толкова се инатиш за ползата от активираната вода ? Малко хора обаче знаят, че изпивайки наведнъж голямо количество вода, кръвното налягане се покачва. Както досега съм писала – не е важно човек да се налива с неограничено количество вода по всяко време. Необходимо да се поема вода периодично през 2 часа, по 1 или 2 чаши вода не за разтворител, а за хидратиране на организма. Така за денонощие се изпива около 3 литра вода . Но ако наистина някой може да изпива по 1 литър наведнъж през 2-3 часа ( а такъв едва ли има …затова и такава статистика няма ), няма да се чувства комфортно заради препълнен стомах симптомите на високото кръвно налягане. Аз не вярвам, че Георги пие повече от 3 до 4 литра вода за денонощие .

22 10 2009
begem0t

защото продавачите на водни активатори говорят глупости, ей затова

22 10 2009
Георги Иванов

Не знам какво говорят а и не ме интересува,нито искам насила някой да си купува и пие.Аз съм в перфектно състояние и съм доволен!Животът е такъв какъвто сам си го направиш.Ако човек не се грижи за здравето си и чака да му се случи нещо за да започне да дава луди пари само и само да се излекува,ако и изобщо намери доброто решение………излекувах неща които с години се опитвах и какви ли пари не давах но без резултат,така че всеки да си говори и пише каквото иска.
Късмет и успех на всички!

23 10 2009
Бойко

„според научните данни (Малахов) само 0.003 изменение на pH-то е достатъчно за убиване на туморните и ракови клетки“ – Страхотвни новини! Излиза, че като се разболеете от рак, е достатъчно да дишате по-учестено или да задържите дъха си за минутка и ще се излекувате! А ние се мъчим с егати сложните терапии хахаха :)))

Тука като чета писанията… Гледай хората в кви работи вярват в 21 век при цялото образование и информация, смятай какво е било средните векове.
Иначе не подценявайте плацебото – нервната система влияе на имунната по няколко начина поне, производството на интерлевкини и растежни фактори от нервната система, които влияят на имунни клетки е доказано вече и не е само теоретична спекулация.

Тая мъртва вода дето става за стерилизация, що да не пробваме да стерилизираме инструментите преди операция преди нея да видим какво ще стане? А да, сигурно пациентът ще умре щото мъртва вода се е докоснала до него…

И нещо друго, хвърлете 1 око на статията за ваксината срещу HIV, и коефициентите, статистиката и стъкмистиката. Дори да сте се оправили, това нищо не доказва, нужни са големи групи (както и контролна такава) както и наличието на представителна извадка. В крайна сметка, при всички тези излседвания, се вижда пълната измишльотина на хомепатията и свързани с нея простотии. Не че не е ясно от чисто научна гледна точка.

Като искате да вярвате, вярвайте! Обаче не се опитвайте да го обясните с някаква лъженаука, защото грам наука няма и ме обиждате. Ако ми кажете, че водата осветене от дядо поп ви влияе добре, ще ви погледна с по-добро око, отколкото с измислените в Ташкент или където и да е уж активатори.

17 11 2013
Теодора

До сега жива и мъртва вода не съм ползвала, само съм чела.
Наистина съвременната медицина е много напреднала.
Но защо ли се случва тогава да има болни? Защо се случва по разни форуми да се обсъждат различни заболявания, различни лечения? Защо се случва да се разболяват млади хора от „нелечими“ болести и които цял живот трябва да пият скъпо струващи лекарства за да се поддържат „здрави“? Защо се случва дори новородени да имат сериозни здравословни проблеми? ЗАЩО?
При толкова напреднала медицина – „вече сме 21 век“, би трябвало и други хора да си задават тези въпроси.
Мисля, че официалната медицина се е превърнала в индустрия, която не решава здравните проблеми на хората, а в много случаи се опитва да ги направи доживотни клиенти на фармацевтичната индустрия. Това е причината тази напреднала медицина да не може да установи истинските причини за болестите. Това е и причината хората да търсят алтернативи, които често се оказват доста ефикасни.
Съвременната фармация е млада – има твърде кратка история, сравнявана с билкарство, хомеопатия, гладолечение и т. н., но е приета за официална и за това много хора и се доверяват.

15 10 2014
Тоторото

Малко по-умните могат да си направят въпросния активатор сами! Не вярвайте на фирмите, продаващи скъпите уреди. Търговски трик. Водата е чудесна!!! Жива вода има и в природата, хубавото е, че можем сами да си я направим. До автора на статията: Ти по колко вода пиеш на ден?

15 01 2015
Maya Toneva

Поздравявам автора на статията и напълно споделям меннието му. Друг е въпросът,че са го накацали много дистрибутори на т.нар. от него джинджипляктори и с еопитват да ме убедят, че с пиене на вода ще си излекуват болестите. Аз от години чета литература на здравна тема ,а също така живея здравословно и се интересувам от всякакви авангардни теории, лчечения и пр. Веган съм, спортувам всекидневно, на 47 години имам манекенски мерки и никакви заволявания. И искам с очите си да видя тия дето се хвалят,че с елекуват с вода. Ако на моите години изглеждат и се чувстват по-добре от мене, ще си плюя на всички убеждения. Мили мои, здравето е не само генетично предопределено, нос е постига с много труд и въздържание, чиста и проста храна, физическа дейност и релаксация на ума. Ако си мислите, че ще ядете мазни пържоли, ще ви мързи да се мръднете, но ще се оправите от вода, значи е безнадеждно да се говори с вас. Пък и интелигентен човек никога не би се докарал до състояние с десет хронични болести, наднормено тегло и пр. Но пък всякакви мошеници ще печелят благодарение на невежеството, мързела и лакомията ви. Дерзайте.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: